Snelle Levering!
Persoonlijke Service
Groot Assortiment
Eerlijke Prijzen

Welke tegel moet ik kiezen?

Een tegel kiezen, het is een hele zoektocht!

Het is een vaak gehoorde vraag; ‘ Welke tegel is het mooiste in mijn ruimte’? Wanneer je een ruimte gaat betegelen dan komt altijd de vraag, ‘moet ik nou een grote of een klein formaat kiezen’ en ‘welk effect heeft de kleurkeuze op mijn ruimte’.

Zal ik een grote of kleine tegel kiezen?

Een veel voorkomende gedachte is dat je in een kleine ruimte een kleine tegel moet kiezen. Eigenlijk is dit grote onzin. Een kleine tegel heeft als gevolg dat er veel voegen zijn. Voegen hebben een verstorende factor en hebben tot gevolg dat de ruimte drukker wordt en optisch kleiner. Een grotere tegel heeft het omgekeerde effect. Omdat er minder voegen in de ruimte zijn maakt een grotere tegel de ruimte rustiger en optisch groter.

Ook de structuur van de tegel is van belang!

Naast de keuze van het formaat tegel is ook de kleur en structuur van de tegel van belang. Een licht of witte wandtegel maakt het vertrek ruimtelijker terwijl een wat donkere tegel juist meer een wellness gevoel creëert. Ditzelfde geldt voor de structuur van de tegel. Een tegel met drukke structuur heeft een verkleinend effect terwijl een tegel met een rustige structuur zorgt voor rust in de ruimte. Als laatste is de kleur van de voeg een belangrijk detail. Wanneer u de voeg zo dicht mogelijk bij de kleur van de tegel laat komen geeft dit weer een rustiger effect. Een afwijkende kleur maakt weer een drukker effect. Afhankelijk van de hoeveelheid licht van buiten en de verlichting in de badkamer is het zaak hier een goede balans in te vinden.

De kleur licht welke u in uw badkamer heeft bepaald mede de uitstraling. Er zijn vele kleuren licht. Een warmere kleur licht zal de kleur van de tegel een heel andere uitstraling geven dan een wat wittere kleur.

Dus ja, een tegel kiezen is dus nog niet zo makkelijk. Dan hoor ik u al denken ‘wat is dan een klein of groot formaat tegel? Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid in formaten. Tegelmaten variëren van 10×10 tot 120×120 en er zijn er zelfs grotere. Vuistregel is eigenlijk dat het wel ergens op moet slaan. Wanneer u in een vertrek maar 1 grote tegel heeft en de rest er omheen zijn allemaal passtukken dan hebben we de plank misgeslagen.

Om u te helpen met het maken van de juiste keuze beschikken wij over een tekenprogramma waarin wij, zonder dat er nog maar iets gebeurd is in uw badkamer, al een goede impressie te geven van het eindresultaat. Ook is het mogelijk om een monstertegel mee te nemen naar huis om te kijken hoe de kleur van de tegel er bij u thuis uitspringt.

 

Waar ben je naar opzoek?

Bekijk ons assortiment 13x13 tegels

Een grote verscheidenheid aan leuke wandtegels welke in de vintage/landelijke stijl passen

Op zoek naar een luxe uitstraling?

Bekijk ons assortiment met mooie marmer imitaties voor een hotel chique uitstarling!

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
  • Kies je categorie

  • Kies je kleur

  • Kies je vorm

  • Sorteer je keuze