Snelle Levering!
Persoonlijke Service
Groot Assortiment
Eerlijke Prijzen

Welke soorten tegels zijn er?

Welke soorten tegels zijn er eigenlijk? Er zijn vele soorten, maten en type keramische tegels. Het mooie hiervan is dat er altijd wel iets voor jou bij zit. In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende soorten keramische tegels, want wat is een tegel eigenlijk en welke uitstraling geeft de tegel aan jouw badkamer of interieur. Dit gaan we je allemaal vertellen. Denk hierbij aan de betonlook, marmerlook, of misschien wel een houtlook.

Wat is een keramische tegel?

We beginnen bij de basis van een tegel. Want wat is een tegel eigenlijk? Zoals wij altijd heel oneerbiedig zeggen is het niks meer dan gebakken klei. Zo simpel is het natuurlijk niet maar dit maakt het wel meteen duidelijk voor de klant.

Een keramische tegel bestaat uit 2 hoofd-grondstoffen dit is klei en zand. Door het bakproces van deze materialen is het een zeer sterk product en dus over het algemeen ook praktischer als bijvoorbeeld natuursteen. Een tegel word afgewerkt met een toplaag die het product beschermt tegen bijvoorbeeld vocht of vuil. Er is natuurlijk nog veel meer over dit proces te vertellen. Maar de basiskennis ken je nu.

De reden om voor keramische ‘look’ tegels te gaan in plaats van een ‘echt’ materiaal kan zijn omdat een tegel vaak veel praktischer en sterker is. Inmiddels zijn keramische tegels niet meer te onderscheiden van de originele materialen.

Verschillende formaten tegels.

Formaten tegels: het formaat tegel waar vaak voor gekozen word hangt veelal af van het type tegel dat je hebt. Zo is een houtlook tegel vaak in het formaat van een echte houtenplank en worden er bij marmerlook tegels vaak grote formaten gebruikt. Waar eerder een formaat als 20×20 cm heel normaal was word er vandaag de dag al steeds vaker gekozen voor een maat zoals 60×120.

Verschillende ‘look’ tegels.

Natuursteenlook Tegels:

Natuursteen heb je natuurlijk in vele soorten. Marmer is er hier een van, doordat er een groot assortiment in marmerlooktegels is hebben wij hier een losse categorie van gemaakt. Natuursteen is vaak te verkrijgen in grijstinten. Naast de marmerlook zijn de leisteenlook, castlestones en hardsteenlooks ook veel voorkomende materialen die gebruikt worden. Natuursteenlook tegels zorgen vaak voor een warme en huiselijke sfeer.

Marmerlook Tegels:

Marmerlook tegels zijn er in heel veel varianten tegels te verkrijgen. Ze zijn er donker, licht of misschien wel gekleurd. De wit met zwarte marmer is misschien wel de meest bekende. Dit is er eentje die dan ook al een aantal jaartjes mee gaat. Een type marmer die je steeds meer ziet opkomen is de gekleurde marmer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauw of groen. De uitstraling die je met een marmerlook tegel krijgt is over het algemeen een erg luxe sfeer.  Een marmer tegels is er vaak in glans of mat dit geeft beide ook een andere uitstraling.

Betonlook Tegels:

Dit zorgt voor een industriële en luxe sfeer. Ook in deze type tegels zijn veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Je hebt ze heel egaal, wat drukker alsof het er al jaren ligt of misschien iets meer met een steentje waardoor de tegel net wat spannender word. Het is dan ook een tegel die veel word gebruikt in een badkamer, ook mooi te combineren met hout.

 

Houtlook Tegels:

Het voordeel van een houtlook tegel ten opzichte van een echte houtenvloer is dat je bij de keramische variant minder last hebt van de nadelen die je wel hebt bij echt hout. Een houten vloer vereist namelijk onderhoud en alertheid. Hier heb je bij keramische tegels geen last van. Een houtlook tegel zorgt voor een behaaglijk en sfeervol interieur. Een houtlook tegel word ook wel het keramisch parket genoemd en zie je veel als woonvloeren.

Behanglook Tegels:

Dit is natuurlijk een categorie die we niet aan ons voorbij willen laten gaan. De behangtegels uit deze serie zorgen voor een chique uitstraling en zijn een echte eyecatcher in de ruimte.

Naast dat je verschillende soorten tegels hebt heb je natuurlijk ook nog verschillende legpatronen die je kunt toepassen tijdens het tegelen. Hierover hebben we natuurlijk ook een artikel geschreven. Die

Waar ben je naar opzoek?

Bekijk ons assortiment 13x13 tegels

Een grote verscheidenheid aan leuke wandtegels welke in de vintage/landelijke stijl passen

Op zoek naar een luxe uitstraling?

Bekijk ons assortiment met mooie marmer imitaties voor een hotel chique uitstarling!

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
  • Kies je categorie

  • Kies je kleur

  • Kies je vorm

  • Sorteer je keuze